50 videoverhalen met meer dan 8 miljoen kwalitatieve contacten

Dat video niet langer een trend is, dat moeten we je vast niet vertellen. 47% van de reizigers die een vakantie boeken, keken tijdens hun zoektocht op één of ander moment naar een video om zich te laten inspireren. Met Triptelling speelden we hier het afgelopen jaar op in en bereikten we online meer dan 8 miljoen kwalitatieve contacten. 

Tijdens het startjaar van Triptelling mochten we verschillende campagnes opzetten voor Vlaanderen, Nederland en Tenerife. Met videoverhalen zouden we gericht werken op bepaalde objectieven. Videos zijn immers ideaal om mensen andere facetten van een bestemming te laten ontdekken of bepaalde niches aan te spreken. 

Met Triptelling zorgen we voor online verhalen die we via korte videofragmenten tot bij de juiste doelgroepen brengen dankzij gerichten online marketing. Youtube, Facebook en Instagram werden ingeschakeld om zoveel mogelijk mensen te bereiken, hun interesse aan te wakkeren en hen online door te sturen naar de website met de meest relevante informatie. 

Wij brengen je een kort overzicht van enkele business cases. Allicht kunnen ze jou straks ook inspireren om in te zetten op videomarketing. 

30 favoriete plekjes in Vlaanderen

In het eigen land valt er nog veel te ontdekken. Met deze campagne wouden de Vlaamse Provincies doelbewust inzetten op het inspireren van de Vlamingen voor meerdaagse vakanties in eigen land. 

Gedurende bijna een jaar trok onze reporter Anne doorheen Vlaanderen. Telkens werd ze op sleeptouw genomen door een lokale ambassadeur die haar meenam naar zijn of haar favoriete plekje in Vlaanderen. 

De campagne werd gevoerd via de online kanalen van Logeren in Vlaanderen en Vlaanderen Vakantieland. Er werd bewust gewerkt op een doelgroep van hoger opgeleide 30-plussers die we via Youtube, Facebook en Instagram de videocontent zouden aanreiken. 

Stuk voor stuk, mooie verhalen. De hele campagne kunnen jullie terugvinden via het Youtube kanaal van Logeren in Vlaanderen.

De resultaten:

  • Meer dan 6 miljoen kwalitatieve views
  • Meer dan 600.000 full views of volledig uitgekeken filmpjes
  • Meer dan 200.000 clicks naar diverse websites

Het authentieke Deurle in Sint-Martens-Latem is de ideale uitvalsbasis voor jouw fietsweekend!

Triptelling presenteert het andere Tenerife

Tenerife is vooral gekend voor Playa de las Americas. Tegelijk heeft het een imago een bestemming te zijn die vooral in trek is bij oudere reizigers. De dienst voor toerisme wilt inderdaad inzetten op een verjonging van de reizigers uit België. Daarnaast wilt ze ook de authentieke kant van het eiland laten zien met ook het aanbod aan actieve vakanties. 

Triptelling creëerde 2 video’s die gericht werden weggezet naar een doelgroep van vakantiegangers tussen 25 en 45. Tegelijk werd de nieuwe Nederlandstalige website met deze campagne in de picture gesteld. 

De video’s kan je hier bekijken op de kanalen van Visit Tenerife:


De resultaten:

  • Meer dan 300.000 kwalitatieve views
  • Meer dan 76.000 full views of volledig uitgekeken filmpjes
  • Meer dan 5.000 clicks naar de website www.tenerife.nl 

Waarom Tenerife jouw ideale natuurbestemming is

Ook de andere campagnes voor Nederland waren heel succesvol. Zo werden in het totaal meer dan 900.000 full view gegenereerd met meer dan 235.000 clicks naar de websites van onze partners. 

Benieuwd naar alle resultaten en de manier van werken van Triptelling? Heb je graag nog meer info rond videomarketing in de reissector? Wil je sterke content maken en die als videoverhalen bij de juiste doelgroepen wegzetten? 

Aarzel dan niet om contact op te nemen met Kris Van den Broeck via kris@konsultra.be of 0468 17 28 46. 

We delen met plezier bijkomende informatie en bespreken graag de mogelijkheden tot het opzetten van een eigen Triptelling campagne. 

event
15/08/2018
Kris Van den Broeck
 

 

Meer updates

 

04-10-2021

Den Haag, dat is een Zee van Ruimte

Een stad met een zee aan ruimte, om te ontspannen, om te wandelen en te fietsen, om te baden in cultuur en al watertandend te genieten van de gastronomie. Samen met The Hague Marketing promoten we dit najaar dé stad...

04-10-2021

De verborgen parels van onvervalst Duitsland

Onder de noemer German.Local.Culture. stuurden wij in opdracht van de Duitse Nationale Dienst voor Toerisme, Katja Retsin op roadtrip langs minder gekende plekken in Duitsland. Zij werd op sleeptouw genomen door lokale ambassadeurs met heel wat liefde voor hun stad. Weg...

28-06-2021

De reismarkt komt terug op gang

De afgelopen weken zag je steeds meer positieve signalen de wereld in gaan. Reisprofessionals zagen de aanvragen en reservaties op gang komen. Promotiecampagnes werden in gang gezet. En de Belgen toonden in een laatste reisintentieonderzoek van ABTO-GFK dat ze effectief...

28-06-2021

Terugblikken op de Costa Brava Week

Het afgelopen jaar hebben we (noodgedwongen) heel wat online events en webinars gehad. Deze bleken al snel wel een perfecte manier om de contacten met de sector warm te houden, bij te leren en online te gaan netwerken. Hoe dit...

28-03-2021

Welkom in het Hart van de Catalaanse Pyreneeën

Een tijdje terug deden we reeds alle voorbereidingen. We zouden de Catalaanse Pyreneeën en de regio van Lleida in de markt zetten. De bestemming heeft heel wat potentieel. Je kan er voluit kiezen voor een actieve vakantie. Maar er is...

 

Ontvang de nieuwsbrief van KonsulTra

Ben je graag als allereerste op de hoogte van de laatste toerismetrends? En wil je nooit meer een van onze activiteiten missen? Schrijf je in op de gratis nieuwsbrief.

Over KonsulTra

Breng reizigers uit de Benelux naar je toe

Konsultra op Facebook  Konsultra op Instagram

Contacteer ons.

KonsulTra BVBA
Pastorijweg 78
B-1790 Hekelgem
BE 0553.806.256
Tel: +32 468 17 28 46
info@konsultra.be

Geplande events

    Er zijn momenteel geen geplande events.

 

© 2022 Konsultra. GebruiksvoorwaardesPrivacy PolicyCookie Policy.
Website by Shtick.

Top