50 videoverhalen met meer dan 8 miljoen kwalitatieve contacten

Dat video niet langer een trend is, dat moeten we je vast niet vertellen. 47% van de reizigers die een vakantie boeken, keken tijdens hun zoektocht op één of ander moment naar een video om zich te laten inspireren. Met Triptelling speelden we hier het afgelopen jaar op in en bereikten we online meer dan 8 miljoen kwalitatieve contacten. 

Tijdens het startjaar van Triptelling mochten we verschillende campagnes opzetten voor Vlaanderen, Nederland en Tenerife. Met videoverhalen zouden we gericht werken op bepaalde objectieven. Videos zijn immers ideaal om mensen andere facetten van een bestemming te laten ontdekken of bepaalde niches aan te spreken. 

Met Triptelling zorgen we voor online verhalen die we via korte videofragmenten tot bij de juiste doelgroepen brengen dankzij gerichten online marketing. Youtube, Facebook en Instagram werden ingeschakeld om zoveel mogelijk mensen te bereiken, hun interesse aan te wakkeren en hen online door te sturen naar de website met de meest relevante informatie. 

Wij brengen je een kort overzicht van enkele business cases. Allicht kunnen ze jou straks ook inspireren om in te zetten op videomarketing. 

30 favoriete plekjes in Vlaanderen

In het eigen land valt er nog veel te ontdekken. Met deze campagne wouden de Vlaamse Provincies doelbewust inzetten op het inspireren van de Vlamingen voor meerdaagse vakanties in eigen land. 

Gedurende bijna een jaar trok onze reporter Anne doorheen Vlaanderen. Telkens werd ze op sleeptouw genomen door een lokale ambassadeur die haar meenam naar zijn of haar favoriete plekje in Vlaanderen. 

De campagne werd gevoerd via de online kanalen van Logeren in Vlaanderen en Vlaanderen Vakantieland. Er werd bewust gewerkt op een doelgroep van hoger opgeleide 30-plussers die we via Youtube, Facebook en Instagram de videocontent zouden aanreiken. 

Stuk voor stuk, mooie verhalen. De hele campagne kunnen jullie terugvinden via het Youtube kanaal van Logeren in Vlaanderen.

De resultaten:

  • Meer dan 6 miljoen kwalitatieve views
  • Meer dan 600.000 full views of volledig uitgekeken filmpjes
  • Meer dan 200.000 clicks naar diverse websites

Het authentieke Deurle in Sint-Martens-Latem is de ideale uitvalsbasis voor jouw fietsweekend!

Triptelling presenteert het andere Tenerife

Tenerife is vooral gekend voor Playa de las Americas. Tegelijk heeft het een imago een bestemming te zijn die vooral in trek is bij oudere reizigers. De dienst voor toerisme wilt inderdaad inzetten op een verjonging van de reizigers uit België. Daarnaast wilt ze ook de authentieke kant van het eiland laten zien met ook het aanbod aan actieve vakanties. 

Triptelling creëerde 2 video’s die gericht werden weggezet naar een doelgroep van vakantiegangers tussen 25 en 45. Tegelijk werd de nieuwe Nederlandstalige website met deze campagne in de picture gesteld. 

De video’s kan je hier bekijken op de kanalen van Visit Tenerife:


De resultaten:

  • Meer dan 300.000 kwalitatieve views
  • Meer dan 76.000 full views of volledig uitgekeken filmpjes
  • Meer dan 5.000 clicks naar de website www.tenerife.nl 

Waarom Tenerife jouw ideale natuurbestemming is

Ook de andere campagnes voor Nederland waren heel succesvol. Zo werden in het totaal meer dan 900.000 full view gegenereerd met meer dan 235.000 clicks naar de websites van onze partners. 

Benieuwd naar alle resultaten en de manier van werken van Triptelling? Heb je graag nog meer info rond videomarketing in de reissector? Wil je sterke content maken en die als videoverhalen bij de juiste doelgroepen wegzetten? 

Aarzel dan niet om contact op te nemen met Kris Van den Broeck via kris@konsultra.be of 0468 17 28 46. 

We delen met plezier bijkomende informatie en bespreken graag de mogelijkheden tot het opzetten van een eigen Triptelling campagne. 

event
15/08/2018
Kris Van den Broeck
 

 

Meer updates

 

19-11-2019

Althoff Grandhotel Schloss Bensberg

Mogen we je even voorstellen aan een prachthotel? Een hotel die de meest vééleisende gasten zonder twijfel weet te overtuigen. Een hotel op een fantastische locatie met prachtig uitzicht over de baai van Keulen. Of het nu gaat om een...

11-08-2019

Videocampagne Brugse Ommeland op volle toeren

Rond Brugge zijn er tal van leuke plekjes en ideetjes voor korte vakanties. Wat dacht je van mini-trektochten, fietsen langs de polders, familievakanties op de boerderij, een roadtrip in het Tieltse of de natuur in je opnemen tijdens het bosbaden?...

27-02-2019

De Tatra, het hart van Slovakije op de kaart zetten

De Tatra is voor de meesten onder ons nog een blinde vlek op de kaart. Maar de bestemming heeft alvast heel wat troeven. Een prachtige natuur, bergen boven de 2000m, uitgestrekte valleien, skistations die zich kunnen meten met geliefde bestemmingen...

22-11-2018

KonsulTra lanceert Triptelling

Triptelling brengt inspiratie en videos over bestemmingen en toeristische producten en promoot ze online binnen de juiste doelgroepen. Geïnspireerd vanuit het vroegere Vlaanderen Vakantieland doet een reporter het verhaal. Benieuwd naar dit nieuwe project? Als merk en bestemming wordt het...

 

Ontvang de nieuwsbrief van KonsulTra

Ben je graag als allereerste op de hoogte van de laatste toerismetrends? En wil je nooit meer een van onze activiteiten missen? Schrijf je in op de gratis nieuwsbrief.

Over KonsulTra

Breng reizigers uit de Benelux naar je toe

Konsultra op Facebook  Konsultra op Instagram

Contacteer ons.

KonsulTra BVBA
Pastorijweg 78
B-1790 Hekelgem
BE 0553.806.256
Tel: +32 468 17 28 46
info@konsultra.be

Geplande events

    Er zijn momenteel geen geplande events.

 

© 2019 Konsultra. GebruiksvoorwaardesPrivacy PolicyCookie Policy.
Website by Shtick.

Top