Gastronomische vakanties en Nederland? Reken maar van wel. De tijd dat wat neerbuigend gesproken werd over culinair Nederland is al een tijdje voorbij. Met 110 sterrenrestaurants heb je er heel wat keukentalent. Ook Gault & Millau heeft ondertussen een uitgebreide gids met heel wat Haute-Cuisine in les Pays-Bas. Hoog tijd om dit in de verf te zetten onder de Belgische vakantiegangers. Het doel? Een nieuw reissegment creëren met focus op herhaalbezoek.
Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen zal hiervoor nauw samenwerken met KonsulTra tijdens een campagne die tot begin 2021 zal lopen. Van onderzoek, over productontwikkeling tot het versterken van het imago en een uitgebreide communicatiecampagne. De komende 12 maanden wordt dit een speerpunt in de promotie van onze noorderburen in Vlaanderen.
De elementen van deze campagne liggen alvast klaar om uitgerold te worden:
Centraal in dit alles is de samenwerking met Gault & Millau die in november 2020 de nieuwe Belgische gids zal voorstellen met Nederland als gastregio, inclusief alle troeven op culinair en toeristisch vlak.
Het komende jaar zullen Belgische vakantiegangers stap voor stap ontwaken in een land van smaken.