War Heritage Institute, positionering en toeristische promotie

Het War Heritage Institute heeft een belangrijke missie. Het verleden blijven herinneren. En dat is belangrijk. België lag vaak op het kruispunt van historische conflicten en op tal van plekken kan je die dan ook herbeleven. Het WHI groepeert zes van deze sites: het Koninklijk Legermuseum (KLM) in Brussel, het Fort van Breendonk in Willebroek, de Dodengang in Diksmuide, de Commandobunker Kemmel in het Heuvelland, Bastogne Barracks in Bastenaken en Gunfire in Brasschaat.

Aangezien het blijven herinneren zo belangrijk is, gingen ze op zoek naar een partner om het WHI en de sites sterker te ontwikkelen, te positioneren en te promoten. Samen met CityD-WES en Arrowminded gaat KonsulTra aan de slag om de sites op een geloofwaardige manier in de markt te zetten.

In het verleden hebben we reeds op diverse andere projecten samengewerkt. Als complementaire partners hebben we reeds tal van vraagstukken behandeld rondom erfgoed (Flanders Heritage Venues – Toerisme Vlaanderen en herbestemming Brouwerij Verhaeghe) en cultuur en beleving (DIVA, Het Steen Antwerpen, ICC Gent en de Wintertuin/Ursulineninstituut). Maar ook citymarketing (referenties Hoogstraten en Zemst) en toeristische communicatie (NBTC Nederland, Westtoer, Tenerife, enz) hebben we in de vingers. 

Samen zullen we de sites van het WHI – en overkoepelend het War Heritage Institute zelf – uitbouwen tot hét referentiepunt op vlak van geschiedenis en herinnering aan (internationale) conflicten op Belgisch grondgebied of waarbij Belgen in het buitenland betrokken waren. Zo zullen we ons steentje bijdragen bij het blijven herinneren van het verleden zodat we in de toekomst nooit nog dezelfde fouten maken. 

Wens jij ook te zoeken naar de juiste manier om je bestemming of onderneming te positioneren? Ken je graag de mogelijkheden om extra beleving en storytelling in te bouwen tijdens het bezoek of in jouw communicatie? Wil je dat graag vertalen naar DNA, identeit en verhaallijnen? Aarzel dan niet om ons te contacteren. 

event
20/03/2021
Kris Van den Broeck
 

 

Meer updates

 

28-03-2021

Welkom in het Hart van de Catalaanse Pyreneeën

Een tijdje terug deden we reeds alle voorbereidingen. We zouden de Catalaanse Pyreneeën en de regio van Lleida in de markt zetten. De bestemming heeft heel wat potentieel. Je kan er voluit kiezen voor een actieve vakantie. Maar er is...

27-03-2021

Tenerife No Limits en Tenerife Select Videomarketing

Dat Tenerife zoveel meer is dan alleen zon, zee en strand, dat moet stilaan duidelijk worden. De bestemming zet steeds meer in op heel wat unieke ervaringen. Ook voor hen die tijdens hun vakantie volop op ontdekking willen trekken heb...

21-03-2021

Belgen willen in 2021 op vakantie

Uit onderzoek van ABTO en het studiebureau GFK blijkt duidelijk dat de Belgische vakantieganger van plan is om terug op reis te gaan. 3 op 4 wil dit jaar op vakantie waarvan ruim de helft deze zomer al. Er ligt...

25-11-2020

Lancering Gault & Millau 2021 met Nederland als Gastland

We konden dit jaar onze smaakpapillen net wat minder verwennen maar het online alternatief ter lancering van de nieuwe Gault & Millau kon ons zeker bekoren. Het was een ideaal moment om de aftrap te geven van onze Culinair Nederland...

16-11-2020

Hongarije ondersteunen met hun marktontwikkeling

De komende weken en maanden zal KonsulTra de Dienst voor Toerisme van Hongarije ondersteunen met hun marktontwikkeling. Afgelopen zomer bleek België plots aan de top te staan als inkomende markt. Hét signaal voor de Hongaarse Dienst voor Toerisme om van...

 

Ontvang de nieuwsbrief van KonsulTra

Ben je graag als allereerste op de hoogte van de laatste toerismetrends? En wil je nooit meer een van onze activiteiten missen? Schrijf je in op de gratis nieuwsbrief.

Over KonsulTra

Breng reizigers uit de Benelux naar je toe

Konsultra op Facebook  Konsultra op Instagram

Contacteer ons.

KonsulTra BVBA
Pastorijweg 78
B-1790 Hekelgem
BE 0553.806.256
Tel: +32 468 17 28 46
info@konsultra.be

Geplande events

    Er zijn momenteel geen geplande events.

 

© 2021 Konsultra. GebruiksvoorwaardesPrivacy PolicyCookie Policy.
Website by Shtick.

Top