Belgen willen in 2021 op vakantie

Uit onderzoek van ABTO en het studiebureau GFK blijkt duidelijk dat de Belgische vakantieganger van plan is om terug op reis te gaan. 3 op 4 wil dit jaar op vakantie waarvan ruim de helft deze zomer al. Er ligt duidelijk nog heel wat potentieel voor bestemmingen of reisondernemingen. 64% heeft immers nog niet geboekt en wanneer de Belgen gaan reizen zullen ze ook een hoger budget besteden.

3 op 4 Belgen willen op reis in 2021

Maandelijks bevraagt het studiebureau GFK Belgen rond hun reisgedrag. Ook meermaals per jaar peilen ze naar reisintentie. Uit de laatste bevragingsronde van februari blijkt dat 73% van de Belgen dit jaar nog op vakantie willen. 1 op 4 wilt dat in juli doen. Nog eens 25% in augustus of september. 

Ook het reisbudget stijgt

Het gemiddeld budget per persoon stijgt aanzienlijk. Belgen zullen zo’n 16% meer budget uitgeven dan vóór Corona. Voor pakketreizen (vliegtuig + verblijf) gaat dit geplande budget van 1.051 Euro (voor de coronacrisis) naar 1.290 Euro per persoon (+23%). 

Het afgelopen jaar spaarde de Belgen een recordbedrag bij mekaar. In het totaal staat er zo’n 300 Miljard Euro op de spaarboekjes. Reizen staat aan de top van de toekomstige bestedingen na de crisis. 

Vooral naar het buitenland maar ook eigen land

Frankrijk versterkt nog haar leiderspositie als absolute vakantieland voor de Belgen (alle vervoersmiddelen) : 1 op 4 denkt dit jaar naar ‘la douce France’ te trekken (voor Corona was dit nog maar 15%). 12,8% blijft liever in eigen land (voor Corona 9,7%) . Spanje, Italië en Griekenland vervolledigen de top 5 van favoriete bestemmingen. Opmerkelijk is ook dat meer dan de helft van wie met het vliegtuig zou vertrekken, buiten Europa (inclusief Turkije en Noord Afrika) op vakantie wil, bestemmingen waar momenteel nog zeer weinig reisperspectieven zijn. 

Heel wat kansen

Er liggen voor reisondernemingen, attracties, logies of toeristische bestemmingen dus nog heel wat kansen. Net werd er aangekondigd in de pers dat de Belgische overheid het reisverbod zou opheffen vanaf 19 april. Het wordt dus zaak om de komende weken de dingen voor te bereiden voor een herstart. Belgen willen op reis, plannen dat dit jaar nog te doen en willen daar ook nog eens een centje extra aan uit geven. 

Wens je meer details? Ben je op zoek naar ondersteuning in het bereiken van de Belg die straks op vakantie wilt? Aarzel dan niet om ons te contacteren. 

event
21/03/2021
Kris Van den Broeck
 

 

Meer updates

 

04-10-2021

Den Haag, dat is een Zee van Ruimte

Een stad met een zee aan ruimte, om te ontspannen, om te wandelen en te fietsen, om te baden in cultuur en al watertandend te genieten van de gastronomie. Samen met The Hague Marketing promoten we dit najaar dé stad...

04-10-2021

De verborgen parels van onvervalst Duitsland

Onder de noemer German.Local.Culture. stuurden wij in opdracht van de Duitse Nationale Dienst voor Toerisme, Katja Retsin op roadtrip langs minder gekende plekken in Duitsland. Zij werd op sleeptouw genomen door lokale ambassadeurs met heel wat liefde voor hun stad. Weg...

28-06-2021

De reismarkt komt terug op gang

De afgelopen weken zag je steeds meer positieve signalen de wereld in gaan. Reisprofessionals zagen de aanvragen en reservaties op gang komen. Promotiecampagnes werden in gang gezet. En de Belgen toonden in een laatste reisintentieonderzoek van ABTO-GFK dat ze effectief...

28-06-2021

Terugblikken op de Costa Brava Week

Het afgelopen jaar hebben we (noodgedwongen) heel wat online events en webinars gehad. Deze bleken al snel wel een perfecte manier om de contacten met de sector warm te houden, bij te leren en online te gaan netwerken. Hoe dit...

28-03-2021

Welkom in het Hart van de Catalaanse Pyreneeën

Een tijdje terug deden we reeds alle voorbereidingen. We zouden de Catalaanse Pyreneeën en de regio van Lleida in de markt zetten. De bestemming heeft heel wat potentieel. Je kan er voluit kiezen voor een actieve vakantie. Maar er is...

 

Ontvang de nieuwsbrief van KonsulTra

Ben je graag als allereerste op de hoogte van de laatste toerismetrends? En wil je nooit meer een van onze activiteiten missen? Schrijf je in op de gratis nieuwsbrief.

Over KonsulTra

Breng reizigers uit de Benelux naar je toe

Konsultra op Facebook  Konsultra op Instagram

Contacteer ons.

KonsulTra BVBA
Pastorijweg 78
B-1790 Hekelgem
BE 0553.806.256
Tel: +32 468 17 28 46
info@konsultra.be

Geplande events

 

© 2021 Konsultra. GebruiksvoorwaardesPrivacy PolicyCookie Policy.
Website by Shtick.

Top