Konsultra Case   case        Marktontwikkeling

Fietsvakanties in Vlaanderen

 

Een stevig ontbijt, een digitale gids en misschien een elektrisch duwtje in de rug. Onderweg geniet je onbekommerd van het voorbijglijdende landschap, want in je volgende hotel staat je bagage al op je te wachten. Meer heb je niet nodig voor een geslaagde fietsvakantie.

In combinatie met de talrijke fietsknooppunten die Vlaanderen rijk is, het ideale recept om deze regio in het buitenland te promoten als fietsstreek.

Omdat een fietsroute niet stopt aan de provinciegrens, deden wij dat evenmin. Tijdens dit project met een looptijd van drie jaar werd volop ingezet op marktkennis, samenwerking en productcreatie. Het lokale aanbod werd geïnspireerd en gemobiliseerd. Vakantiemakers gingen aan de slag. Internationale touroperators ontdekten de troeven van Vlaanderen fietsland en gingen aan de slag.

De rol van KonsulTra?

  • de dienstverlening verbeteren
  • lokale vakantiemakers inspireren
  • tools ontwikkelen om buitenlandse touroperators te activeren

 
Fietsvakanties in Vlaanderen
 
Fietsvakanties in Vlaanderen

Expertenpaneel

Fietsvakanties in Vlaanderen

Presentatie

 

10 grensverleggende zakenpartners

Om dit traject tot een goed einde te brengen, schakelden we de expertise in van wes research & strategy. Ons doel? Vruchtbare en blijvende partnerships aangaan. Daarvoor zochten we bedrijven die de juiste kennis en ervaring hebben over:

  • fietsverhuur en onderhoud
  • pechbijstand en verzekeringen
  • bagagetransport

 

Die samenwerkingen kwamen er natuurlijk niet zomaar: we verkenden de markt, bezochten beurzen, organiseerden experten panels en workshops, ontmoetten reisorganisatoren, lanceerden bevragingen bij vakantiemakers, ...

Op de uitkomst mogen we trots zijn: tien nieuwe zakenpartners die de bestaande dienstverleners perfect aanvullen. Ook lokaal werd het bestaande aanbod opgelijst met een makkelijk overzicht voor geïnteresseerde vakantiemakers. En een flinke upgrade van de services voor fietstoeristen. Dubbele winst!

 
Fietsvakanties in Vlaanderen
 

Brochure biedt touroperators overzicht

Internationale tour operators warm maken voor Vlaamse fietsvakanties? Dan helpt het om te tonen waarom de Bierroute, de Vlaamse Meestersroute en de Vlaamse Highlightsroute zo de moeite waard zijn. Dus ontwierp KonsulTra een bijbehorende brochure van a tot z:

  • coördinatie
  • copywriting
  • grafische vormgeving
  • vertaling naar het Engels

Toerisme Vlaanderen en de Vlaamse provincies zorgden voor de verspreiding van de folder. Zowel digitaal als op papier.

 
Fietsvakanties in Vlaanderen
Fietsvakanties in Vlaanderen
 

Wegwijzer met sales manual helpt geïnteresseerde vakantiemakers

Hoe ziet zo’n fietsvakantie er eigenlijk uit? En met welke mensen moet je rekening houden als logies, attractie of gemeente bij het uitwerken van je eigen fietsarrangement?

 
Fietsvakanties in Vlaanderen
Fietsvakanties in Vlaanderen
 

Daar gaf KonsulTra een antwoord op aan de hand van een handige wegwijzer voor vakantiemakers. Het geheel werd opgezet als sales manual voor productontwikkeling, van voorbereiding en oriëntatie tot promotie.

Lees of download de wegwijzer voor vakantiemakers.

 
 

Marktbevraging, netwerken en sterk communiceren

Uiteraard wilden we graag weten of de vraag naar fietsvakanties de laatste jaren gegroeid was. Tegelijk waren we op zoek naar extra kennis en inzichten over bedrijven actief in dit reissegment. Meer dan 740 logies, gemeenten, attracties en fietsverhuurders namen deel aan de bevraging opgezet door KonsulTra. Dit zorgde niet alleen voor heel wat kennis en contacten. Er bleek namelijk heel wat vraag naar samenwerking te zijn in de markt. Het resultaat werd een interactieve netwerkkaart die ondernemers over heel Vlaanderen met mekaar in contact bracht. Benieuwd?

Ontdek de netwerkkaart.

 
 
Fietsvakanties in Vlaanderen
 
 

In tussentijd werden meer dan 4.000 geïnteresseerde contacten verzameld. Zij werden met email nieuwsbrieven op de hoogte gehouden van de evolutie van het project. Ze ontvingen tips & tricks en werden uitgenodigd op diverse sectorevenementen die mee door KonsulTra werden ingevuld.

 
 

Lokale vakantiemakers inspireren elkaar

Wat heeft een fietser onderweg nodig? Wat verwacht hij van een fietsvakantie? En hoe spelen we daarop in? Het antwoord op die vragen zochten we door inspiratie-evenementen in te vullen voor lokale voor lokale vakantiemakers.

Zo blijkt een veilige bergplaats prioriteit nummer één. Net als een stevig lunchpakket voor onderweg. En geef je ook nog mee waar de fijnste fietsroutes onderweg zijn? Met de oplaadpunten voor elektrische fietsen aangeduid op een kaart? Goed bezig!

We vroegen gemeenten en uitbaters van verblijfplaatsen en attracties om zélf aan de slag te gaan, maar nodigden ook ervaren sprekers en fietsvakantiespecialisten uit.

Op zoek naar inspiratie voor jouw marktontwikkeling? Contacteer ons Neem contact op of duik in onze cases.

 
 
Fietsvakanties in Vlaanderen
 

Wat kunnen we voor jou doen?

Meer van onze cases bekijken?

Ontvang de nieuwsbrief van KonsulTra

Ben je graag als allereerste op de hoogte van de laatste toerismetrends? En wil je nooit meer een van onze activiteiten missen? Schrijf je in op de gratis nieuwsbrief.

Over KonsulTra

Breng reizigers uit de Benelux naar je toe

Konsultra op Facebook  Konsultra op Instagram

Contacteer ons.

KonsulTra BVBA
Pastorijweg 78
B-1790 Hekelgem
BE 0553.806.256
Tel: +32 468 17 28 46
info@konsultra.be

 

© 2021 Konsultra. GebruiksvoorwaardesPrivacy PolicyCookie Policy.
Website by Shtick.

Top