KonsulTra Case   case        Marktontwikkeling

MeetingKempen, van communicatie naar sales georiënteerde MICE-promotie

 

De werking van MeetingKempen stond onder druk. Zowel de leden als de provincie stelden zich vragen rond de toegevoegde waarde. Tijd dus om grondig naar de basis te kijken. Want de mogelijkheden rond meetings en incentives zijn wel degelijk aanwezig in de Kempen. Uiterst professioneel, soms kleinschalig maar altijd vol karakter en te midden van de natuur. Samen met MeetingKempen stelden we een stappenplan op om de promotie van het MICE-toerisme in een toekomstgericht actieplan te gieten.

 
MeetingKempen, van communicatie naar sales georiënteerde MICE-promotie

 

 

Troeven en kansen onder de loep nemen

Welk imago heeft de Kempen als regio? Hoe zit het met het aanbod voor groepen, meetings, events en incentives? En hoe kunnen we troeven uitspelen of investeren om producten te versterken? Wij zetten een traject op met verschillende contactmomenten met de sector. Panelvergaderingen, SWOT-analyses, bevragingen bij organistoren. Stap voor stap namen we de Kempen onder de loep.

Vanuit ons netwerk schakelde KonsulTra MICE-experten in. Hun visie verwerkten we mee in de analyse. Tegelijk werden de leden van MeetingKempen betrokken in het hele traject. Het actieplan moest straks natuurlijk mee door hen gedragen worden. Het resultaat is een gedetailleerd plan van positionering tot concrete actiepunten.

 
MeetingKempen, van communicatie naar sales georiënteerde MICE-promotie
 
 
MeetingKempen, van communicatie naar sales georiënteerde MICE-promotie
 

Van communicatie naar sales

Bedrijven en organisatoren naar de Kempen lokken, dat doe je door relaties op te bouwen. Enkel communiceren is niet voldoende. Je moet in de markt aanwezig zijn. De Kempen moeten een gezicht krijgen. Netwerken, sales bezoeken en ontdekkingsdagen. Het zijn maar enkele voorbeelden van een heroriëntatie van MeetingKempen van communicatie naar sales. Zowel de leden als de provincie reageerden heel enthousiast op het actieplan 2020-2025. Klaar voor een nieuwe start!

Wil jij strategisch advies om jouw toeristische potentieel te ontwikkelen? Neem contact met ons op.

 

 

Wat kunnen we voor jou doen?

Meer van onze cases bekijken?

Ontvang de nieuwsbrief van KonsulTra

Ben je graag als allereerste op de hoogte van de laatste toerismetrends? En wil je nooit meer een van onze activiteiten missen? Schrijf je in op de gratis nieuwsbrief.

Over KonsulTra

Breng reizigers uit de Benelux naar je toe

Konsultra op Facebook  Konsultra op Instagram

Contacteer ons.

KonsulTra BVBA
Pastorijweg 78
B-1790 Hekelgem
BE 0553.806.256
Tel: +32 468 17 28 46
info@konsultra.be

 

© 2021 Konsultra. GebruiksvoorwaardesPrivacy PolicyCookie Policy.
Website by Shtick.

Top