KonsulTra Case   case        Marktontwikkeling

Naar een versterkt MICE beleid in Waas & Dender

 

De regio Waas & Dender wil zijn marktpositie als trekpleister voor meetings, incentives en events (MICE) versterken.

De regio heeft alle kansen om straks meer MICE-toerisme aan te trekken: ze bevindt zich pal in de gouden driehoek tussen Antwerpen, Gent en Brussel. Een ideale uitvalsbasis voor veel bedrijven en organisatoren.

Om die handige ligging op de juiste manier uit te spelen, zocht Waas & Dender hulp bij KonsulTra. Samen met wes research & strategy stippelden zij een MICE-beleid uit om het zakelijke toerisme in de streek aan te wakkeren.

 
Naar een versterkt MICE beleid in Waas & Dender

Stappenplan met tactische oefeningen

Hoe ziet de markt eruit? Hoe zit het met de huidige positionering van de regio? En wat zijn de toekomstmogelijkheden? Om die vragen te beantwoorden, voerden we een uitgebreide analyse uit via bureauonderzoek, panelgesprekken en stuurgroepvergaderingen.

Naar een versterkt MICE beleid in Waas & Dender
Naar een versterkt MICE beleid in Waas & Dender

In zijn netwerk vond KonsulTra commerciële MICE-partners die voor waardevolle input zorgden. Zij hielpen ons om grip te krijgen op het bestaande én toekomstige potentieel. Het resultaat? Een gedetailleerd adviesrapport met een concreet stappenplan om meer bedrijven en organisatoren naar de regio te lokken.

 

Draagvlak creëren

Een stappenplan is één ding. Het in de praktijk brengen, iets anders. Dus presenteerden we onze ideeën aan de negentien gemeenten uit de regio Waas & Dender. Want uiteraard moesten zij hun schouders er mee onder zetten. Samen zochten we naar de beste manier om onze acties concreet te maken.

Wil jij strategisch advies om jouw toeristische potentieel te ontwikkelen? Neem contact met ons op.

 

Wat kunnen we voor jou doen?

Meer van onze cases bekijken?

Ontvang de nieuwsbrief van KonsulTra

Ben je graag als allereerste op de hoogte van de laatste toerismetrends? En wil je nooit meer een van onze activiteiten missen? Schrijf je in op de gratis nieuwsbrief.

Over KonsulTra

Breng reizigers uit de Benelux naar je toe

Konsultra op Facebook  Konsultra op Instagram

Contacteer ons.

KonsulTra BVBA
Pastorijweg 78
B-1790 Hekelgem
BE 0553.806.256
Tel: +32 468 17 28 46
info@konsultra.be

 

© 2021 Konsultra. GebruiksvoorwaardesPrivacy PolicyCookie Policy.
Website by Shtick.

Top