KonsulTra Case   case        Promotie

Tatras, nieuwe bestemming voor de Benelux reismarkt

 

Sinds 2019 werkt KonsulTra aan de promotie van de Hoge en Lage Tatra in de Benelux. Stap voor stap bouwen we de bestemming op, werken we aan naamsbekendheid en inspireren we reizigers in België en Nederland.

Hier liggen alvast hele mooi kansen want de Tatrabergen in Slovakije zijn een aaneenschakkeling van bossen, meertjes, watervallen, open vlaktes en ongelofelijke uitzichtpunten. Ongekend in onze regio, maar oh zo mooi. Natuurlijke troeven heb je in dit door Unesco beschermd natuurgebied genoeg. Ook qua cultuur, folklore en tradities kom je hier zeker aan je trekken.

 
Tatras, nieuwe bestemming voor de Benelux reismarkt
 
Tatras, nieuwe bestemming voor de Benelux reismarkt
 
 

PR, online marketing en reisbeurzen

In 2019 lag de focus op het introduceren van de bestemming op onze reismarkt. Dat deden we aan de hand van persreizen met A-media uit België en Nederland, persberichten en een gerichte online marketing campagne. Op verschillende vakantiebeurzen werden er ook rechstreeks contacten gelegd met diverse doelgroepen. Bij elk onderdeel werd een nieuwe Nederlandstalige website in de kijker gezet. Zo bouwen we immers een database op aan geïnteresseerde vakantiegangers die we in de volgende fase retargeten gericht op conversie en het effectief boeken van een vakantie in de Tatras.

De nieuwe website brengt alvast een overzicht aan troeven, tips, maar ook touroperators uit België en Nederland waar je vandaag al terecht kan voor individuele of groepsreizen naar de regio. Reiziger die liever hun vakantie zelf organiseren krijgen er ook een overzicht aan hotels waarbij ze rechstreeks hun logies kunnen boeken. Door touroperators te betrekken en mee te promoten stimuleren we tegelijk de kant-en-klare pakketten en arrangementen en zetten we in op productontwikkeling.

www.reizennaartatras.be
www.reizennaartatras.nl

 
 
Tatras, nieuwe bestemming voor de Benelux reismarkt
 
 

Volgende fase vanaf 2020

De sociale media posts bereikten ondertussen zo’n 60.000 mensen. Kranten, lifestyle magazines en bloggers zagen meteen het potentieel van deze prachtbestemming en brachten meer dan 15 uitgebreide artikels in de nationale pers met een totaal bereik van meer dan 4 miljoen lezers. Meer dan 40.000 reizigers bezochten in tussentijd ook de website. Tijd dus voor een volgende fase. In 2020 zullen we verder blijven werken aan prospectie maar zullen we ernaast ook de opgebouwde databases inschakelen om het bestaande aanbod op de markt heel gericht te promoten. Op die manier schakelen we over naar meer conversie en meer Benelux reizigers in de Tatras, het hart van Slovakije.

Wil je ook je merk of je bestemming stap voor stap opbouwen?
Aarzel dan niet om ons te contacteren.

 

Wat kunnen we voor jou doen?

Meer van onze cases bekijken?

Ontvang de nieuwsbrief van KonsulTra

Ben je graag als allereerste op de hoogte van de laatste toerismetrends? En wil je nooit meer een van onze activiteiten missen? Schrijf je in op de gratis nieuwsbrief.

Over KonsulTra

Breng reizigers uit de Benelux naar je toe

Konsultra op Facebook  Konsultra op Instagram

Contacteer ons.

KonsulTra BVBA
Pastorijweg 78
B-1790 Hekelgem
BE 0553.806.256
Tel: +32 468 17 28 46
info@konsultra.be

 

© 2021 Konsultra. GebruiksvoorwaardesPrivacy PolicyCookie Policy.
Website by Shtick.

Top